Μη κατηγοριοποιημένο

Διακοσμώντας ένα δωμάτιο για δύο αδερφάκια!

xilina_grammata_paidiko_domatio

Διαμορφώνοντας ένα δωμάτιο για δύο αδερφάκια! Προτάσεις και ιδέες!

Συχνά χρειάζεται να βρούμε τρόπους να “μοιράσουμε” ένα δωμάτιο στα δύο, προκειμένου να συνυπάρχουν αρμονικά δύο αδερφάκια στον ίδιο χώρο. Άλλωστε, καλό θα ήταν να έχουμε όσα δωμάτια επιθυμούμε στο σπίτι μας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ο χώρος είναι συχνά περιορισμένος και πολύτιμος. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να διακοσμήσουμε όμορφα ένα δωμάτιο που μοιράζονται δύο αδερφάκια, πχ ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι;
Καλό είναι στην αρχή της διαδικασίας να επιλέξουμε ένα κύριο ουδέτερο χρώμα που θα σταθεί “οδηγός” μας στην διαδικασία διακόσμησης.
Αυτό το χρώμα καλό θα ήταν να μπορεί να συνδυαστεί και λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος για τα υπόλοιπα χρώματα. Πχ το απαλό γκρι μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά και με το ροζ και με το γαλάζιο ή το χρώμα της μέντας. ‘Η το απαλό βεραμάν που μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με το φουξ και το γκρι ή το μπλε του κοβαλτίου.

Χωρίζοντας το δωμάτιο σε… “ζώνες”!

Έτσι, χωρίζοντας το δωμάτιο σε δύο “ζώνες” εφαρμόζουμε το ουδέτερο χρώμα στο σύνολο του δωματίου πχ στους τοίχους, τις κουρτίνες, το χαλί ή τις λεπτομέρειες των επίπλων και εν συνεχεία, το συνδυάζουμε σε κάθε μία από τις δύο “ζώνες” με τα συμπληρωματικά χρώματα που αναφέραμε.
Το αποτέλεσμα μπορεί να ολοκληρωθεί με δημιουργικές πινελιές διακόσμησης και στις δύο πλευρές που δωματίου που θα ενισχύουν το συγκεκριμένο concept.

Το δωμάτιο της Αλεξάνδρας και του Δημήτρη!

Στην περίπτωση της Αλεξάνδρας και του Δημήτρη είχαμε να διακοσμήσουμε ένα δωμάτιο για δύο αδερφάκια. Η πλευρά της Αλεξάνδρας διακοσμήθηκε με κίτρινο και γκρι και η πλευρά του Δημήτρη με κίτρινο και μέντα. Το πρώτο πράγμα που επιλέξαμε να βάλουμε στο δωμάτιο ήταν τα ζωγραφιστά ξύλινα ονόματα στον τοίχο του κάθε παιδιού, οριοθετώντας έτσι τον χώρο και την πλευρά του καθενός. Το κοινό χρώμα μας ήταν το κίτρινο το οποίο μπορεί να εμφανίζεται στην κουρτίνα, τον ένα τοίχο και το χαλί. Λεπτομέρειες όπως τα ζωγραφιστά στο χέρι πομολάκια για την συρταριέρα και την ντουλάπα σε αποχρώσεις του γκρι και του κίτρινου για την πλευρά της Αλεξάνδρας και του κίτρινου και μέντας για την πλευρά του Δημήτρη, ενίσχυσαν το αρχικό μας concept.

Τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες μπορούν να επιλεχθούν και αυτά στα ίδια χρώματα.  Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουμε τον χρωματικό διαχωρισμό του δωματίου. Τέλος, μπορείτε να συμπληρώσετε την διακόσμηση με ένα υπέροχο χειροποίητο φωτιστικό οροφής στα ίδια χρώματα καθώς και με ζωγραφιστούς στο χέρι σάκους παιχνιδιών που εκτός από πρακτικοί μπορούν εύκολα και γρήγορα να επιχρωματιστούν με ότι χρώμα επιλέξετε εσείς!

Έτσι, με λίγα μόνο χρήματα και πολλή φαντασία, μπορείτε να έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα που τα παιδιά σας θα λατρέψουν! Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε συμβουλή διακόσμησης και πρόταση χρειαστείτε. Θα χαρούμε πολύ να διαμορφώσουμε μαζί σας το παιδικό δωμάτιο.  Να είστε σίγουροι ότι θα σας προτείνουμε τα κατάλληλα διακοσμητικά και στοιχεία που θα το αναδείξουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *